Véleményezze Szarvas, Csabacsűd és Hunya közös Klímastratégiáját!

Az Energiaklub az önkormányzatokkal szoros együttműködésben elkészítette Szarvas, Csabacsűd és Hunya közös Klímastratégiájának egyeztetési verzióját, melyhez most várja a lakosság észrevételeit! A Klímastratégia egy klímaszempontú helyzetértékelésből és egy klímavédelmi célok, intézkedések részből áll, az ezzel kapcsolatos lakosságtól érkező észrevételeket az Energiaklub beépíti a stratégia végső verziójába. A lakossági véleményezésére 12.17, péntekig van lehetőség.

A klímastratégia amellett, hogy összesíti a települések üvegházhatású gázkibocsátását a 2019-es évre vonatkozóan, helyzetértékelést készít a klímaváltozás településeket érintő hatásairól és a klímatudatosság növelését célzó szemléletformáló tevékenységekről. A helyzetelemzésre építve a stratégiában kibocsátás csökkentési, szemléletformálási és alkalmazkodási célok kerültek megfogalmazásra és az ezek elérését szolgáló konkrét cselekvési lehetőségek. Néhány példa a Klímastratégia intézkedés javaslataira: napelemes rendszerek telepítése a lakosság körében, kerékpárhasználat ösztönzése, épületek árnyékolása, hulladékkal való tüzelés visszaszorítása.

A három település klímaszempontú helyzetelemzéséből kiderült, hogy energiafogyasztásuk miatt a lakóépületek az egyik legnagyobb felelősei településük üvegházhatású gázkibocsátásának, így a lakosság tenni akarása elengedhetetlen a klímaváltozás elleni harcban.

Éppen ezért várjuk a lakosság véleményét a Klímastratégia helyzetelemzéséről, illetve klímavédelmi céljairól és intézkedéseiről (csatolt dokumentumok)! Észrevételeit kérjük a gyori@energiaklub.hu e-mail címre elküldeni, legkésőbb 12.17 péntekig!

Küldje be ötleteit, javaslatait Szarvas, Hunya és Csabacsűd közös Klímastratégiájához!